ИЗГРАДЊА РИТЕЈЛ ПАРКА У МИКРОНАСЕЉУ МОГУЋА И ПРЕ РОКА

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач, чланови Градског већа Саша Танацков и Небојша Јованов, заједно са Бојаном Кољеншић, директорицом компаније „РЦ Еуропе“ обишли су радове на изградњи новог ритејл парка у Микронасељу. Објекат ће се простирати на површини већој од 5.000 квадратних метара, имаће 100 паркинг места и 14 малопродајних објеката. Иако је рок за завршетак радова почетак новембра, извођачи се надају да ће посао бити завршен и пре рока, уколико то временски услови буду дозвољавали.

“Изградњом ритејл парка на углу улица Михајла Пупина и Јована Јовановића Змаја промениће се изглед тог дела града, а биће то прилика и да се запосли велики број наших суграђана. Добићемо још један уређени део града и додатне садржаје, а стотинак наших суграђана имаће прилику да се ту запосли. Инвеститори и извођачи су нас уверили да све иде планираним током и динамиком и да ћемо на јесен имати завршен ритејл парк, на задовољство свих суграђана, али и гостију нашег града“, рекао је градоначелник.

Ради се о инвестицији вредној седма милиона евра:

“Веома смо задовољни динамиком радова на изградњи ритејл парка, тако да очекујемо да ће бити отворен и пре рока“, додала је Бојана Кољеншић, директорица „РЦ Еуропе“.

Током припреме терена за рад, било је неопходно да се изводе захтевни грађевински послови који су захтевали велики број радника и механизације:

“У питају је приземни објекат, са сто паркинг места у централној јединици. Објекат ће бити ограђен са две стране парцеле, а главни улаз у објекат ће бити из Улице Михајла Пупина. Започели смо израду фабриковане конструкције, чија ће монтажа започети крајем месеца“ – објаснио је Марко Бистричић, представник извођача радова.

Извор: Град Кикинда