ИЗГРАДЊА СПОРТСКОГ ТЕРЕНА У СРПСКОЈ ЦРЊИ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник Општине Нова Црња Владимир Бракус потписали су данас уговор о изградњи мултифункционалног спортског терена у Српској Црњи. Изградњу ће са укупно 6,5 милиона динара заједнички финансирати Покрајински секретаријат за спорт и омладину и локална самоуправа.

„Очекујемо да ће Српска Црња за неколико месеци добити ревитализован некадашњи спортски јавни терен у центру овог села, који ће бити место окупљања младих, спортиста и свих оних који желе да се баве спортом и физичком активношћу“, рекао је Батез након потписивања уговора и обиласка локације на којој ће бити нови терен.

Он је нагласио да ресорни секретаријат са Општином Нова Црња реализује и друге пројекте у области спортске инфраструктуре који су важни за ову средину. Са три милиона динара заједнички је финансирана обнова и опремање новом мултифункционалном подлогом терена у месту Војвода Степа, а очекује се да ће радови бити завршени за месец дана.

Батез је још додао да је задовољан сарадњом са Општином Нова Црња.

„Конкретни резултати те сарадње биће врло брзо видљиви на радост све деце, омладине и спортиста у овом делу Баната“, рекао је Батез.

Председник Општине Нова Црња Владимир Бракус казао је да ова банатска општина настоји да обнови спортске терене у школама и спортским комплексима у свим насељеним местима, како би се свој деци омогућили што бољи услови за бављење спортом, али и обезбедили садржаји који ће младе задржати у селу.

Он је нагласио да ће у Српској Црњи бити потпуно реконструисан спортски терен, постављена мултифункционална подлога и враћене трибине које су раније постојале.

„С обзиром на то да је терен у центру села, где су и Културни центар и Трг Ђуре Јакшића, његовом обновом ће се садржаји овог комплекса подићи на виши ниво“, рекао је Бракус и истакао изузетну сарадњу са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, уз чију ће подршку ова средина успети да обезбеди младима адекватне услове за бављење спортом и да изнедери нове спортске шампионе.

Секретар Батез обишао је, заједно са председником Општине Нова Црња, спортску халу у Српској Црњи и фудбалски стадион на коме тренира ФК „Будућност“, те са представницима локал