ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА МИРОВИЋА УОЧИ ЗАСЕДАЊА СКУПШТИНЕ ВОЈВОДИНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, у изјави за медије уочи данашњег заседања Скупштине Војводине, изјавио је да је на дневном реду читав низ одлука које је предложила Покрајинска влада, које се односе на посебне програме које ће спроводити здравствене установе на територији Војводине у 2018. години.

„Захваљујући улагањима у прошлој и овој години у здравство, успели смо да у потпуности цео систем здравствене заштите подигнемо на виши ниво, који још увек није задовољавајући. Већ од априла ове године, обезбедићемо додатна средства да, у једном новом стандарду, сви којима је потребна – добију адекватну здравствену заштиту. Између осталог, набавићемо нове магнетне резонанце за потребе Клиничког центра Војводине, све регионалне болнице добиће нови ЦТ апарат, набавићемо нову ангио-салу за потребе Клинике за неуролошке болести, која ће служити за брзу и адекватну реакцију након можданог удара, затим 21 возило хитне помоћи за мање развијене локалне самоуправе у Војводини“, рекао је председник Мировић и нагласио да Покрајинска влада наставља са снажном акцијом која треба да до краја мандата доведе до реконструкције већине клиника и других здравствених објеката и обнове дијагностичких апарата.

Председник Мировић је додао да је тако успостављен један оперативни систем у здравству, који даје резултате, што се види и у актуелном случају сузбијања и заштити од морбила. Према његовим речима, захваљујући коородинацији на дневном нивоу, свих у систему здравствене заштите, од Покрајинског секретаријата за здравство, Института за јавно здравље Војводине, регионалних завода за јавно здравље и домова здравља, у Војводини је устројен снажан оперативни систем, који за резултат има шири обухват вакцинисане деце и одраслих и стварање здравственог бедема ширењу ове болести.

Председник Покрајинске владе осврнуо се и на доношење просторних планова посебне намене који су на дневном реду данашње Скупштине Војводине.

„Очекујем да ће најкасније за месец дана бити издата грађевинска дозвола за изградњу Летенке. Припрема се гасификација општине Ириг и данас ће бити покренута процедура за изградњу гасовода од Ирига до Летенке. У другој половини године очекује се почетак радова на изградњи, а за две, две и по године, објекат Летенка ће бити завршен. То је важна ствар, јер се ради о једном велелепном објекту, који ће служити за развој спорта и образовање омладине у Војводини, али и из других наших крајева“, рекао је Мировић.

Поводом оставке покрајинског секретара за културу Мирослава Штаткића, председник Мировић је рекао да ће он наставити да ради на једној функцији у Заводу за културу Војводине, који у наредних неколико месеци треба да прерасте у Културни центар Војводине, а од новог покрајинског секретара очекује да се са новом енергијом ангажује у области културе у Војводини.

На питање о предлогу руско-српског хуманитарног центра у Војводини, Мировић је рекао да у Србији већ постоји један такав центар, који је технички способан да у случају кризних ситуација и у Војводини – помогне.