IZLAGAČI IZ INOSTRANSTVA OBJEDINJENO DO CILJA

IZLAGAČI IZ INOSTRANSTVA OBJEDINJENO DO CILJA

Izlagači iz Italije,  Zemlje partnera 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma, imaju pozitivne utiske sa ove manifestacije. Direktorka Italijanske agencije za spoljnu trgovinu u Beogradu, Marina Skonjamiljo posebno ističe da je iz godine u godinu sve više izlagača i posetilaca.

– Mada još nemamo zvaničnu statistiku, očigledno je da je interesovanje bilo veliko. Italijanski izlagači nose pozitivne utiske i kada je reč o ostvarenim poslovnim kontaktima – rekla je Skonjamiljo. Tunis, Zemlja prijatelj ovogodišnjeg poljoprivrednog sajma, predstavila je najznačajnije agrarne i druge proizvode posredstvom 12 kompanija.

– Veoma smo zadovoljni našim sajamskim nastupom. Svih 12  kompanija, medju kojima je bilo i nekoliko državnih, ostvarilo je veoma ohrabrujuće poslovne kontakte sa privrednicima iz Srbije i nadamo se da je ovo početak dobre i uspešne saradnje – rekao je ambasador Tunisa u Beogradu Sejf Alah Redžeb i dodao da očejuje da uskoro bude postignut  sporazum o robnoj razmeni izmedju dveju zemalja. Ambasador je najavio da će uskoro u Tunisu biti organizovan forum na kojem će srpski privrednici predstaviti svoje proizvode, koje mogu da izvezu na tamošnje tržište.

I kompanije iz Španije prenele su vrlo pozitivne utiske o ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji u Novom Sadu, na kojoj je bilo ukupno sedam  učesnika iz te zemlje. Na štandu Španije u Hali 1 i u okviru stručnih kontakata posetioci su imali  priliku da saznaju pojedinosti o primeni najsavremenije poljoprivredne tehnologije u različitim sektorima kao i o dugoj tradiciji zadrugarstva, oblastima koje su ključ uspeha agrara te zemlje.

Izvor: sajam.net

Author Image
Lala
%d bloggers like this: