ИЗЛЕТИШТЕ БОРКОВАЦ – УРЕЂЕЊЕ ОМИЉЕНОГ РУМСКОГ КУТКА

Као дар природе, румско излетиште Борковац зборно је место Румљана и најомиљенија локација за шетњу и рекреацију током целе године. Испресецан шумским стазама, прошаран боровима по којима је добио име, бисер града – зелени Борковац из године у годину привлачи себи све више људи, не само из наше општине, него и туриста.

Општина Рума спроводи пројекат уређења и обнове мобилијара у излетишту што ће свим посетиоцима омогућити угодније услове за одмор и предах, а за то је из локалног буџета издвојено нешто више од два милиона динара, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.

„Пред нама je пролеће, Румљани и те како знају да искористе лепо време баш у Борковацу. Решили смо да обновимо мобилијар у излетишту. Постављамо укупно 38 комплета клупа и столова, од тога 28 дрвених распоређених у шуми пре базена, али и у боровој шуми после базена. Код „Девојачке чесме“ постављено је 10 комплета у комбинацији метала и дрвета. Радови су у току и до сада је постављено 25 комплета клупа и столова, направљен је и нови мостић преко канала и сигурно да ћемо по завршетку посла добити једну лепу и уређену слику, какву ово излетиште и заслужује“, изјавио је председник Манчић.

Завршетак радова се очекује за неколико дана.

Извор: Општина Рума