IZLOŽBA BOŽIĆNJAKA U MALOJ BOSNI

U Maloj Bosni je u nedelju, 5. decembra, održana tradicionalna „Izložba božićnjaka“ u organizaciji Udruženja građana „Bunjevačka vila“, navodi subotica.info. Izložba je bila osamnaesta po redu, a kako je istakla Nela Ivić, predsednica UG „Bunjevačka vila“, reč je u stvari o značajno dužem nizu koga je pokrenula Marija Bošnjak Maca u Maloj Bosni.

Prisutnima se obratila i Marija Bošnjak, koja je tom prilikom rekla kako je važno negovati tradiciju, te da je tradicija izrade božićnjaka gotovo izumrla, dok je danas božićnjak sve češći kao deo proslave najradosnijeg hrišćanskog blagdana – Božića.

Izložbu je svečano otvorio vlč. Dragan Muharem. On je prisutnima poželeo sve najbolje tokom predstojećeg blagdana, te je naglasio kako i on slavi jubilej – bila je ovo deseta izložba koju je otvorio.

Osim božićnjaka koji predstavljaju delo vrednih ruku domaćica, pa i domaćina, čak i najmlađih, prisutni su mogli da pogledaju i ostale prigodne eksponate vezane za predstojeće svečarske dane, te da uživaju i prigodnom programu koga su pripremili najmlađi.

Izvor: subotica.info