IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „EFEKAT REALNOSTI“ U PANČEVU

U ponedeljak, 25. novembra, u 19 sati u galerijskom prostoru Agencije KomunikArt biće otvorena izložba fotografija „Efekat realnosti“ kojom udruženje građanki FemPlatz iz Pančeva obeležava početak kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“, navodi 013info.

Kompletan program, naziv i identitet izložbe je produkt zajedničkog i samostalnog rada fotografkinja koje izlažu na ovoj izložbi – Anastasije Kojić, Une Laurenčić, Čarne Nikolić, Žane Šišić, Tamare Kostrevc, Irene Ljubanović i Ive Tojčić.

Cilj izložbe je da se pokaže snaga, kreativnost i otpornost mladih fotografkinja, ali i njihovo aktivno uključenje u kreiranje aktivnosti organizacije FemPlatz. Osim toga, namera FemPlatz-a je da predstave različite perspektive i sagledavanje barijera i izazova sa kojima se suočavaju žene u Srbiji, kao i da pokažu moguće načine osvajanja slobode.  

Izložba je sastavni deo globalne kampanje „16 Dana aktivizma protiv nasilja prema ženama“. Kampanja počinje 25. novembra kada se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama, a završava se 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava.

Izložba fotografija „Efekat realnosti“ osmišljena je i realizovana u okviru Resilient Roots projekta koji sprovodi organizacija FemPlatz uz podršku CIVICUS-a, Accountable Now, Keystone accountability.

Izvor: 013info