ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ПОВОДОМ “БЕОГРАДСКОГ ФЕСТИВАЛА ИГРЕ“ НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, директорка “Београдског фестивала игре“ Аја Јунг и председник Извршног одбора “ДДОР осигурања“ Ђорђо Маркеђани погледали су изложбу фотографија која је постављена на Тргу слободе поводом 15. издања те манифестације. Реч је о изложби фотографија представа које ће бити изведене у Новом Саду током предстојећег Фестивала.

– Изложба је најава свега што ће се дешавати у Новом Саду у оквиру сарадње са Београдским фестивалом игре. Захваљујући Аји Јунг, а уз подршку Града Новог Сада и Покрајине Војводине у нашем граду гостоваће два велика светска балетска ансамбла. Aнсамбл из Сиднеја гостује 3. априла, гости из Хонг Конга наступају 21. марта, а ако време дозволи, део њиховог програма биће изведен на Тргу слободе што ће бити посебан поклон Новосађанима. Тако нешто може се видети само у највећим градовима света као што је Њујорк. Захваљујемо се организаторима “Београдског фестивала игре“ али и балетским ансамблима што су нам уступили фотографије за изложбу на Тргу, јер то је добар увод у све што нас очекује у оквиру Фестивала. Поносан сам што се Нови Сад налази на мапи овако значајних културних догађања и што нам долазе највеће светске балетске групе. Култура је део стратешког развоја града јер утиче на повећање броја туриста, односно на привреду – рекао је градоначелник Вучевић и захвалаио се “ДДОР осигурању“ на подршци коју пружају друштвеној заједници у којој послују.

Аја Јунг је нагласила да је ово дванаеста година да се најспектакуларнији део “Београдског фестивала игре“ одржава и најављује у Новом Саду.

– За нас је ово мали јубилеј, а прославићемо га наступима највеће азијске балетске компаније али и највећег аустралијског ансамбла који наступа у чувеној Сиднејској опери. Они први пут долазе у овај део света и најпре ће се представити новосaдској публици, а два дана касније и београдској. Карте су скоро већ распродате, а посебан доживљај биће представа на отвореном уз музику Битлса, ако нас време послужи – казала је Аја Јунг.

Председник Извршног одбора “ДДОР осигурања“ Ђорђо Маркеђани истакао је да је та компанија партнер Србији у области привреде, али и културе, која је како је оценио, јако важна за раст економије и индивидуе.

Петнаести “Београдски фестивал игре“ биће одржан у Београду и Новом Саду од 15. марта до 4. априла 2018. године.