ИЗЛОЖБА ГРАФИКА „ДЕВЛА ДЕВЛА“ ВАЊЕ ИГЊАЦ

У петак, 9. новембра у 19.00 часова у изложбеном простору Куће Војновића, биће отворена самостална изложба графика Девла Девла, ауторке Вање Игњац.

„Девла Девла“ је серија коју сачињава 12 графика, изведене у техници линорез. Колорит графика је црнобели и настале су током 2017. године.

„Девла Девла“ је серија радова која описује Ромску културу, њихову страст, страст и љубав ка плесу и музици. Кроз серију радова се проплиће хришћанство. Читава серија богата је флоралним мотивима, црнобелим квадратима и фигурацијом.

Вања Игњац рођена је 1992. године у Новом Саду. Средњу уметничку школу за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду завршила је 2011. године. Дипломирала је 2017. године на Академији уметности у Новом Саду, на катедри за графику у класи професора Радована Јандрића. Награђена је за најуспешнијег студента на катедри графике у генерацији 2013-2017. године. Мастер студије уписује 2017. године, модул: графика, на Академији уметности у Новом Саду. Докторске студије уписује 2018. године на истом факултету. Приредила је неколико самосталних и учествовала на више колективних изложби.

Изложба ће трајати до 21. новембра, а сви заинтересовани је могу погледати радним данима у терминима од 10.00 до 19.00 сати. Улаз на изложбу је слободан.

Извор: РТВ