IZLOŽBA MLADIH FOTOGRAFA „ISTOK – ZAPAD“

Izložba fotografija mladih novosadskih fotografa „Istok Zapad“, otvorena je u ponedeljak 5. februara u galeriji „Macut“ na novosadskom SPENS-u.

Ova izložba je posebna po tome što su autori maturanti T.Š. „Mileva Marić-Ajnštajn“ i ovo je praktično njihova maturska izložba.

Mnogobrijna publika je mogla da vidi fotografije koje su nastale na putovanjima autora od dalekog istoka, preko evropskih zemalja pa sve do Sjedinjenih američkih država.

Foto: David Abrlić

Mladi autori Vanja Todorović, Angela Veljanovska, Lenka Radomirović, Anja Mitković, Katarina Medenica, Milana Bogdanović, Jelena Berenji i Aleksa Šerban iskazali svojim fotografijama da su veoma spremni za poziv koji su odabrali. Njihovi kadrovi pokazuju da su ovladali tehnikama fotografije, ali u isto vreme pokazuju svu svoju slobodu u svojevrsnom umetničkom izrazu.

Foto: David Abrlić

Na otvaranju izložbe obratili su se Aleksandra Drljača, njihova razredna i profesor praktične nastave, Dragan Jablanov, profesor fotografije u njihovoj školi, dok je samu izložbu otvorio novosadski fotoreporter, inače i bivši đak iste škole, Vladimir Jovanović Vava.

Foto: David Abrlić

Izložba će biti otvorena do 14. februara.