IZLOŽBA „POGLED TREĆEG“

Izložba „Pogled trećeg“ biće otvorena 5. marta u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada sa početkom u 20 časova. Izložba će trajati do 17. marta 2018. godine, radnim danom 10.00-20.00, a subotom 10.00-13.00 časova.

Celokupna postavka „Pogled trećeg“ zajedno sa video radovima, fotografijama i performansom istražuje i u isto vreme potvrđuje aktuelne odnose moći u društvu i stalno vaganje unutrašnjih činilaca kao i u odnosu jednog ka drugom. Na jednoj strani intimna i u isto vreme društveno kritična izložba je odraz autorkinog istraživanja kao i umetničkog angažovanja, koji pokušava na nekom nivou potražiti odgovore i moguće puteve ka promenama.

O autoru:

Aleksandra Saška Gruden je rođena u Mariboru, u Sloveniji. Godine 2004. je završila studije vajarstva na Akademiji za likovnu umetnost i oblikovanje u LJubljani. Od 2016. godine ima status samostalne radnice u kulturi i aktivno deluje kao multidisciplinarna umetnica i učestvuje na umetničkoj sceni u Sloveniji. U svojim delima obrađuje teme kao što su: ljudsko telo i njegove granice, odnos između privatnog i javnog, intimni svet pojedinaca, međuljudski odnosi, položaj žene u savremenom društvu, kulturno nasleđe.