ИЗЛОЖБА РАДОВА ПОВОДОМ СВЕТСОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Центар за социјални рад општине Апатин се и ове године укључио у обележавање светског Дана особа са инвалидитетом. Целокупна ситуација која је проузрокована вирусом Ковид 19, учинила је да не буде свечаног отварања изложбе Дневног боравка за особе са физичким инвалидитетом и интелектуалним тешкоћама који ради при ЦСР Апатин и Удружење оболелих од мултипла склерозе из Сомбора са публиком како смо навикли ранијих година.

У питању је изложба заједничких радова насталих у радно окупационим терапијама нашег удружења и колега из Сомбора. Поред изложених радова у апатинској галерији, публика ће их моћи видети и на сајту Културног центра Апатин, а биће објављен и каталог радова, рекла је директорица Центра за социјални рад Апатин Николина Сучевић

Сучевићева је додала и да ће након изложбе део радова бити понуђен на хуманитарној лицитацији, а сав приход од продаје биће уплаћен за лечење наше суграђанке Калине Рашете.

Председник Удружења оболелих од мултипла склерозе за Западнобачки округ Живко Радмило, рекао је да су изложене радове тог удружења направили сликари и уметници које урдужење окупља сваке године, а да продајом радова удружење помаже оболелима од ове болести.

Изложба ће бити отворена до 17. децембра текуће године.

Извор: Општина Апатин