ИЗЛОЖБА РАДОВА СА КРЕАТИВНИХ РАДИОНИЦА ЦРВЕНОГ КРСТА

У Црвеном крсту Врбаса у среду је отворена стална продајна изложба радова насталих током креативних и кројачких радионица, које су део Заједничког програма за инклузију ове хуманитарне организације.

„Циљ радионица је да се омладина са интелектуалним сметњама, која у њима учествује, подстакне на друштвену укљученост као и да се оснажи њихова самосталност. Истовремено, радионице служе и за представљање модалитета за самозапошљавање, све уз подршку родитеља и других чланова породице младе особе са интелектуалним сметњама“, речено је отварању изложбе. Целокупан приход од продаје припада младим особама са хендикепом.

Овај програм, као и друге програмске активности Црвеног крста Врбас, подржава и општина Врбас, и изложбу је отворила Данијела Илић, чланица Општинског већа. Изложба ће бити доступна заинтересованим грађанима сваког радног дана у преподневним часовима, у простору где се и одвијају ове радионице, тако да ће посета потенцијалних купаца радова, како је речено, бити уједно и могућност да упознају ове младе особе и њихове квалитете, и као особа и као ствараоца.

За све информације телефон у Црвеном крсту Врбас, од 08.00 до 15.00 часова 021.707.702.

Извор: Општина Врбас