ИЗЛОЖБА „СВЕТЛОСТ ДАНА“ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ВУК КАРАЏИЋ“

У галерији, ОШ “Вук Караџић“ уприличено је отварање изложбе под називом “Светлост дана“, посвећене јапанској култури, коју су припремили ученици од четвртог до осмог разреда и секретар школе, Зоран Кузманов. Отварањем изложбе започето је обележавање Дана школе, које ће бити уприличено спортским активностима, радионицама, као и концертом ученика. Свечаности је присуствовао Младен Богдан, председник Градског парламента.

“Ради се о веома интересантној изложби која нам дочарава ту марљивост, вредноћу и друге лепе особине које поседују у Јапану, што би наша деца могла да примене у наредном периоду свог живота. Град Кикинда издвојио је одређена средства за унапређење рада у овој школи, тако да ћемо заједно са средствима Покрајине обезбедити нови терен, док ће се преко конкурса НИС-а реконструисати кров и прозори, тако да су извајања за ову школу велика, уз чињеницу да водимо рачуна о свим образовним установама у граду“, рекао је Богдан.

Овом интересантном изложбом жеља је била да се ученицима приближе врлине по којима је Јапан познат:

“Деци смо желели да приближимо породичне вредности, еколошку свест, емпатију, тако да смо управо оваквом изложбом то и учинили. Изложба је отвореног каратера и доступна Кикинђанима, а план је да изложбу посете ученици и других основних и средњих школа у граду“, додао је директор ОШ “Вук Караџић“, Иван Пантелић.

Извор: Град Кикинда