ИЗЛОЖБОМ „АРТА“ ПОЧЕЛЕ ПЕТРОВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Отварањем продајне изложбе слика чланова Удружења уметника „Арт“, почеле су Петровданске свечаности у Србобрану. Слава места – Петровдан, који се празнује 12. јула, биће обележена разним програмима, од изложби и наступа фолклораша, до концерата највећих музичких звезда.

У реновираној Галерији Дома културе Србобран овога пута постављено је 28 слика израђених у разним техникама. За разлику од уобичајених изложби, крај сваке слике истакнута је и цена, јер су намењене за продају. Сав прикупљени новац биће усмерен за лечење младог Србобранца Стевана Нађа.

„Све изложене слике су на нивоу да се могу назвати уметничким, њихов квалитет је стварно добар, а цене које их прате су више него повољне и доступне свима, јер желимо да помогнемо једном детету. Изложба ће до четвртка бити овде, у Дому културе, док ће у петак и суботу, 12. и 13. јула, слике бити изложене и  биће их могуће купити испред зграде Скупштине општине Србобран. Дела у понуди израдило је петнаестак аутора из нашег удружења и Удружења уметника ‘Атеље 05’ из Врбаса, који су се придружили овој акцији“, поручили су Светозар Каћански Батука, академски сликар из Србобрана, и Драгица Грубуровић, председница „Арта“.

Окупљене у Галерији ДК прва је поздравила Милица Зарић, директорка установе. Она је позвала Србобранце да посете Галерију и виде радове које су аутори донирали у име хуманости и жеље да се помогне Стевану. 

Иако је изложба у Дому културе била први србобрански програм Петровданских свечаности, забава је, према плану, требала до почне дан раније, у недељу у Надаљу. Међутим, киша је тога дана донекле покварила обележавање Ивањдана у овом месту. Део програма морао је бити одложен, а део је пресељен у спортску салу ОШ „Жарко Зрењанин Уча“, у којој су наступали фолклорни састави, у оквиру програма „Аматери своме граду“. Концерт Tribute benda није одржан, али то не значи да Надаљчани неће ускоро уживати у музици групе која изводи хитове Бијелог дугмета. Наиме, већ сада је договорено да Tribute bend концерт у Надаљу одржи током августа, у оквиру „Културног лета“.

Извор: Општина Србобран