ИЗЛОЖБОМ И СВЕЧАНОМ АКАДЕМИЈОМ ОБЕЛЕЖАВА СЕ ПРИСАЈЕДИЊЕЊE ВОЈВОДИНЕ КРАЉЕВИНИ СРБИЈИ У БАЧКОМ ПЕТРОВЦУ

У петак, 23. новембра 2018. године, у 18.00 часова, у Галерији Зуске Медвеђове у Бачком Петровцу (Улица Коларова 1), покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отвориће изложбу „Словаци и Велика народна скупштина у Новом Саду 25. новембра“.

Изложба је део обележавања великог историјског датума, Присаједињења војвођанских области Краљевини Србији 1918. године и њеном поставком указује се на значај учешћа Словака у решавању важних политичких питања.

У 19.00 часова, у Словачком војвођанском позоришту (Коларова 5), након отварања изложбе, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обратиће се и на свечаној академији поводом прославе Присаједињења Војводине Краљевини Србије.

У 20.00 часова, у фоајеу Словачког војвођанског позоришта, ресорни секретар присуствоваће отварању изложбе фотографија „Лепоте војвођанске различитости“, аутора-фотографа Ондреја Михаља, Петра Дешића, Игора Бовђиша и Владимира Јовановића- Ваве.