ИЗУЗЕТАН ЗНАЧАЈ РТВ, ГРАДЊА НОВЕ ЗГРАДЕ ТЕЧЕ ПО ПЛАНУ

Радио-Телевизија Војводине (РТВ) као регионални јавни медијски сервис чини окосницу система информисања у АП Војводини, а одлука Покрајинске владе да, после готово две деценије неоправданог занемаривања тог проблема, покрене решавање њеног трајног смештаја од огромне је важности, изјавила је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

„Трајно решавање смештаја РТВ био је један од првих потеза Покрајинске владе и њеног председника Игора Мировића, потеза који, рекла бих, не само за регионални јевни сервис него и за целокупан систем информисања у нашој покрајини има историјски значај“, додала је Милошевићева приликом посете највећој медијској кући у АП Војводини.

Најавивши наставак подршке покрајинских органа РТВ, она је посебно истакла значај те куће за правовремено, објективно и истинито обавештавање не само војвођанске јавности, како на српском, тако и на језицима националних мањина.

„Модел информисања на на чак 16 језика националних мањина који се примењује на РТВ јединствен је не само у нашем окружењу, него и шире и може свима да послужи као пример како треба неговати и развијати тај сегмент укупног система јавног информисања“, оценила је Милошевићева.

Истакавши изузетан значај подршке Покрајинске владе и Владе Републике Србије у том великом подухвату, генерални директор РТВ Миодраг Копривица је у разговору са покрајинском секретарком нагласио да радови на изградњи нове зграде на Мишелуку напредују веома добро.

„Стога је извесно је да ће бити испоштована динамика по којој је крај 2019. године означен као рок за завршетак тог дела посла. Зграда ће, иначе, имати око 14.500 метара квадратних у којима ће бити обезбеђени најмодернији услови за производњу програма“, додао је Копривица.

Извор: Влада АП Војводине