IZVEŠTAJ SA JEDRILIČARSKOG KAMPA 2019

Jedriličarski Savez Vojvodine je u saradnji sa Jedriličarskim klubom „Palić“ u periodu od 1. do 5. jula 2019.godine organizovao Jedriličarski kamp za napredne jedriličare, za klasu Optimist i Laser 4,7 na Paliću, to jest za uzrast od 8 do 18 godina, navodi subotica.info.

U kampu je ukupno 22 mladih jedriličara imao priliku za pripremu za učešće na državnim prvenstvima i na međunarodnim regatama.

Treninge jedrenja su vodili treneri i iskusni jedriličari Dejan Zakić i Ivan Knežević, dok je kondicione treninge držala Sofija Dobrički, mlada jedriličarka i atletičarka.

Vremenski uslovi za kamp su bili idealni, šta je omogućilo održavanje dnevno oko 4 sata treninga na vodi, zatim dodatno svaki dan su učesnici kampa imali sat vremena kondicionog treninga i sat vremena teoretske obuke.

Rezultati kampa su se dokazali odmah nakon kampa, na regati „Palićka jedra“, koja se održala na Paliću dana 6 i 7. jula, na kojem su učesnici kampa vidljivo bolje rezultate postigli u odnosu na prethodne regate.

Pored poboljšanja rezultata mladih jedriličara iz Vojvodine, kamp je bio uspešan i u pogledu postizanja cilja, koji se odnosio na jačanje svesti o važnosti istrajnosti, odgovornosti i tolerancije.

Moto kampa je bio: „Sport može da igra ulogu u poboljšanju života pojedinaca, ali ne samo pojedinaca … već i čitavih zajednica. Sasvim sam uveren da je sada pravi čas da se to razumevanje nadgradi, da se podstaknu vlade, agencije za razvoj i zajednice da razmišljaju o tome kako sport može da se sistematičnije uključi u planove da se pomogne deci, posebno onoj koja žive u oskudici, bolesti i u sedištu sukoba.“ Kofi A. Anan, Generalni sekretar Ujedinjenih nacija.

Organizaciju kampa finansirao je Pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu u okviru tekućeg poslovanja Saveza, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u okviru projekta „Očuvanje i negovanje međunacionalne tolerancije kroz sport“.

Izvor: subotica.info