IZVEŠTAJ SA REGATE U AGARDU

Epitok kup, Mađarska – 05-06. oktobar 2019 

U mestu Agard, Mađarska, Jedriličarski klub Palić sa trenerom Dejanom Zakićem  učestvovao je sa 11 takmičara, navodi subotica.info. Prvi dan je padala kiša i nije bilo uslova za jedrenje. Drugog dana je duvao jak vetar od 12 m/s i održane su 4 trke. 

Zapažene rezultate ostvario je Nenad Zakić u klasi Optimist – 1. mesto u ukupnom plasmanu i 1. mesto do 12 godina; Aleksa Sretenović je zauzeo 3. mesto u ukupnom plasmanu i 1. mesto od 12 godina; Luka Sretenović je osvojio 3. mesto do 12 godina; Danilo Bešić u klasi Laser Radial osvojio je 2. mesto.

I ostali takmičari Jedriličarskog kluba Palić su ostvarili veliki napredak u tehnici u svojim klasama. Atila Dubičanac klasa Finn, Bertalan Molnar, Roland Kovač, Tamaš Arnold u klasi Optimist, Robert Kovač u klasi Laser Standard, Dario Bešić i Relja Kresović u klasi Laser 4.7.  

Finansijsku podršku za odlazak na regatu pružio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, kroz program očuvanja i negovanja međunacionalne tolerancije.

Izvor: subotica.info