ИЗВЕСТАН РЕБАЛАНС ГРАДСКОГ БУЏЕТА

Ребаланс буџета је известан јер није реална пројектована цифра од 3,2 милијарде динара, наспрам шестомесечне реализације, која је испод 40 одсто. У сусрету са председницима месних заједница, до ког је дошло на иницијативу градоначелника Николе Лукача и ресорног члана ГВ, Љубана Средића, то је изјавила Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника:

– Осим што је ово била прилика да се боље упознамо и сазнамо како ће се њихови парцијални планови уклопити у неке нове цифре које ће бити продукт ребаланса. Ребаланас је известан јер је анализа досадашњег показала да су постојеће цифре неких ентитета нереалне. Реалност је таква да је остварење досадашње шестомесечне реализације испод 40 одсто. То је јасан сигнал да приходи и расходи морају да се смање- прецизирала је Дијана Јакшић Киурски. Састанку су присуствовали и остали чланови Градског већа. Члан ГВ за пољопривреду и месне заједнице, Љубан Средић, оценио је да ће овај састанак означити почетак једне добре сарадње између локалне самоуправе и месних заједница:

– И на овај начин смо показали да ће месне заједнице бити у фокусу рада ове власти. Председници месних заједница изнели су пресек стања у нашим селима, с акцентом на текуће радове и најважније проблеме. Тренутно стање је такво да су у овом тренутку нека плаћања обустављена- потврдио је Средић. Да у Накову финансијска ситуација није посебно различита од других села признао је Милан Мајстровић, председник те месне заједнице:

– Нисмо успели са остваримо оно што смо планирали. Ширење вируса корона пореметило је прилив средстава из градске касе. У Накову ове године није било инвестиција, али очекујемо да ћемо нешто урадити до краја године. Фокус ће бити на изградњи пешачке стазе око нашег језера. Та инвестиција је вредна око два милиона динара. Накову је из овогодишњег буџета требало да припадне око 9,5 милиона динара, као и два милиона за инвестиције- казао је Мајсторовић.

Извор: Град Кикинда