ИЗВОЂАЧИМА РАДОВА ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ УРЕЂЕЊА ШКОЛА И ВРТИЋА

Пет потенцијалних извођача радова који су до сада откупили тендерску документацију, присуствовало је данас у Основној школи „Светозар Милетић“ презентацији пројекта енергетске оптимизације објеката образовних установа у општини Врбас. Кроз пројекат „Енергетска ефикасност и управљање енергијом у општинама у Србији“, који финансира Владе Швајцарске, у уређење две основне школе и четири вртића у општини Врбас биће уложено 1,6 милиона франака. Како је речено на презентацији, радови на објектима могли би почети у првим месецима 2021. године.

„Добили смо могућност да кроз овај пројекат енергетски оптимизујемо две школе и четири вртића. Тендер је расписан 17. августа и данас смо потенцијалним извођачима послова показали објекте на којима ће се радити и шта се све очекује до њих. Они своје понуде морају предати до 22. октобра и надамо се да ћемо до краја године имати заокружен избор. Школе које се реконструишу у овом пројекту су ОШ ‘Светозар Милетић’ у Врбасу и ОШ ‘Вук Караџић’ у Бачком Добром Пољу, као и вртићи ‘Полетарац’, ‘Бубица’, ‘Ливадица’ и ‘Вила’. Тендерску документацију откупило је више понуђача него што је данас било присутно и надамо се да ће утакмица за одабир извођача бити квалитетна, те да ћемо за партнера добити предузеће које ће одговорити на све изазове и успешно реализовати све задатке и послове“, рекла је након презентације пројекта Сања Кораћ, шеф Одсека за заштиту животне средине и енергетски менаџер општине Врбас.

Презентацији су присуствовали представница Министарства рударства и енергетике и асистент на спровођењу пројекта Тања Цвјетковић, председник општине Врбас Предраг Ројевић, заменик председника Милан Глушац, Маја Милинић, помоћница председника општине за област образовања, као и руководство Основне школе „Светозар Милетић“, која је укључена у пројекат.

„Као одговорна локална самоуправа у наредном периоду приступићемо реализацији важних пројеката, а један од њих је пројекат који ће нам омогућити да уз подршку Владе Швајцарске, енергетски уредимо и оптимизујемо две основне школе и четири вртића Предшколске установе ‘Бошко Буха’. Истовремено, уз подршку Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије потпуно ћемо реконструисати Гимназију ‘Жарко Зрењанин’ и Основну школу ‘Јован Јовановић Змај’ у Змајеву. Ово показује да локалној самоуправи образовање није један од приоритета, већ главни приоритет“, рекао је Ројевић.    

Извор: Општина Врбас