ИЗВРШЕНА ПРИМОПРЕДАЈА ПРОТИВГРАДНИХ РАКЕТА

Општина Рума је данас уручила Министарству унутрашњих послова 23 противграднe ракетe. Примопредаја ракета је обављена у Радарском центру „Фрушка Гора“.

За куповину 23 противградне ракете Општина Рума је издвојила 900.000 динара са ПДВ-ом. Купљене су високо дометне ракете „TRAYAL D8“, које ће МУП накнадно дистрибуирати противградним станицама у Општини Рума.

„Настављамо и ове године са добром праксом куповине противградних ракета. Данас смо у Радарском центру „Фрушка Гора“ извршили примопредају 23 ракете, верујемо да ће то бити довољно за ову сезону, јер нису потрошене ни све ракете које смо купили прошле године. У Радарском центру су похвалили обученост противградних стрелаца у нашој општини, стога сматрамо да ће, уколико за то буде потребе, стрелци и ове године реаговати правовремено и да неће бити штете проузроковане елементарном непогодом, тј. градом“, изјавио је члан Општинског већа Општине Рума задужен за безбедност Миленко Секулић.

 У Општини Рума тренутно функционише 12 противградних станица, а локална самоуправа сваке године издваја и додатна новчана средства за стимулацију противградних стрелаца.