ЈАЧАЊЕ САРАДЊЕ СА АСОЦИЈАЦИЈОМ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ

„Велика нам је част што смо данас имали прилику да на радном састанку са делегацијом Асоцијације Спорт за све Србије разговарамо о јачању сарадње како би се поспешио рекреативни спорт у нашем граду, уз активно укључивање Градског савеза ‘Спорт за све’ Суботица. Сложили смо се у оцени да је неопходно кроз активности мотивисати што већи број грађана да се рекреативно баве спортом, тим пре што су време у којем живимо и савремени трендови седентарног живота поставили рекреативни спорт као приоритет за очување менталног и телесног здравља грађанства“, изјавила је члан Градског већа задужена за област спорта и омладине Наташа Алексић, на данашњој прес-конференцији у Медија-центру у Градској кући.

Уз изражавање захвалности Асоцијацији Спорт за све Србије на решености да се Суботица сврста у градове који ће међу првима бити посећени у оквиру мисије „Активна Србија 2020-2030“ – За бољу Србију кроз спорт за све, Наташа Алексић се председнику Асоцијације Спорт за све Србије, Бранку Вујовићу, захвалила и на донацији спортских реквизита опредељених за реализацију једног дела активности на локалном нивоу. 

Бранко Вујовић је истакао да ће Асоцијација Спорт за све Србије, као кровна организација за област рекреативног спорта у Републици Србији, у сарадњи са Министарством омладине и спорта, Спортским савезом Србије и свим партнерима на локалном нивоу покушати да, баштинећи Закон о спорту и Националну стратегију, у оквиру мисије „Активна Србија  2020-2030“ – За бољу Србију кроз спорт за све, креира један нови, квалитетан амбијент за све грађане Републике Србије кад је у питању спорт и спортска рекреација.

„Ми желимо да укажемо на потребу да се на националном нивоу подигне ниво свести и кроз организацију програмских активности популаризују здрави стилови живота и омасовљење грађана на учешће у рекреативним програмима. Желимо и да дефинишемо модел по коме ћемо у свим јединицама локалне самоуправе имати развијен систем спорта и спортске рекреације. Мисија „Активна Србија  2020-2030“ – За бољу Србију кроз спорт за све, практично је израђена по угледу на мисију Асоцијације за међународни спорт за све „Тафиса“, која је кровна организација за област рекреативног спорта у свету и кључни партнер Међународног олимпијског комитета када су спорт и здравље у питању. Та организација је још 2017. године дефинисала мисију која се зове ‘Активан свет’ и ми смо, као њихова чланица, у сарадњи са нашим партнерима и Олимпијским комитетом, у обавези да је промовишемо“, нагласио је Вујовић.

Уз констатацију да тренутно живимо у времену када нам је здравље свима на првом месту, Вујовић се захвалио суботичкој локалној самоуправи и Градском савезу „Спорт за све“ Суботица на срдачном пријему, изузетно коректној сарадњи и досадашњој реализацији програма.

Секретар Градског савеза „Спорт за све“ Суботица, Мерима Кулић, захвалила се делегацији Асоцијације Спорт за све Србије на донацији пакета реквизита који ће, како је рекла, допринети још успешнијој реализацији програмских активности које Градски савез „Спорт за све“ ради током године, а које се односе на масовни спорт, раднички спорт и спорт у месним заједницама.

„Када је реч о  масовним облицима рекреације, реализујемо програмиране, вишемесечне, континуиране спортске активности које поспешују здравље људи, а велики акценат је и на реализацији спортсо-рекреативних активности које, такође, промовишу здравље. То су једнодевне манифестације као што су Дан изазова, MOVE Week и Тримби“, казала је Мерима Кулић.

Извор: Град Суботица