ЈАЊИЋ НА САЈМУ ТУРИЗМА: “ЗРЕЊАНИН ДОБРО МЕСТО ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ, АЛИ И СА ТУРИСТИЧКИМ ПОТЕНЦИЈАЛИМА”

У оквиру 42. Међународног сајма туризма у Београду, који је одржан претходног викенда, представљени су туристички потенцијали града Зрењанина. Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић овом приликом је поручио да је Зрењанин добро место за инвестирање, али и град који добро организује манифестације које из године у годину посећује све већи број људи, као и да је конгресни туризам у нашем граду све заступљенији.
“Зрењанинци често знају да похвале, али и да критикују свој град, али када се појавимо на једном оваквом сајму, где се поредимо с другим, домаћим и светским градовима, то није мала ствар. Могу да кажем да су „Дани пива” одувек били наш адут, то траје већ више од три деценије, а ове године ћемо се потрудити да обогатимо понуду, не само за последњу недељу августа, већ за целу годину. Позивамо све госте на дружење, у лов, бању “Русанду” која је изузетно лековита, позивамо их да уживају у вожњи бродићем, или да посете ловачки дворац “Каштел” у Ечкој. Овакав Сајам туризма је изузетна прилика за нове сусрете, али и позив гостима да дођу у наш град и упознају нас као добре домаћине”, рекао је Јањић.

Бренд Града Зрењанина свакако су “Дани пива” који се ове године одржавају по 35 пут, а истакнуте су и манифестације “Банатска бајка”, “Корзо фест”. Туристичку понуду града на Бегеју представио је директор Туристичке организације Зоран Љуботина, а Специјалну болницу за рехабилитацију “Русанда”, представила је директорка те установе, др Зорица Ћулибрк.

“Поносни смо што можемо да наш град презентујемо на једном овако значајном сајму међународног карактера. Доста тога смо започели када је реч о туризму, ради се на новим пројектима, а много тога је урађено у години за нама и то се види. Циљ и у овој години нам је да привучемо што већи број гостију и туриста у наш града, не само за “Дане пива”, него сваког дана. Град бележи око 40.000 ноћења годишње”, рекао је Зоран Љуботина.

Штанд Туристичке организације Зрењанина посетили су и заменик градоначелника Саша Сантовац, начелница Средњобанатског управног округа Снежана Вучуревић, помоћници градоначелника Симо Салапура и Драган Ћапин, представници Скупштине града, као и представници медија.

Под слоганом “Пут под ноге”, овогодишњи Сајам туризма је окупио велики број посетилаца, а туристичку понуду на тој манифестацији представило је око 900 излагача из више од 40 земаља. Земља партнер ове године био је Египат. 

Извор: Град Зрењанин