ЈАСМИНКИ ОЛИЋ ИЛЧЕШИН ПРИЗНАЊЕ „НАЈБОЉИ НАСТАВНИК БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ“

Професорка српског језика и књижевности Јасминка Олић Илчешин, запослена у Гимназији „Жарко Зрењанин“, понела је титулу „Најбољи наставник бивше Југославије“, која се традиционално додељује на Регионалној конференцији наставника са простора некадашње заједничке државе. Позната конференција ове године одржана је у Бања Луци, под називом „Свијет образовња брише границе“, постављајући пред учеснике као циљ регионално умрежавање најбољих васпитача, учитеља, наставника, професора и стручних сарадника, а од ове године, по први пут, и директора образовних установа.

Представника на конференцији имало је и образовање из општине Врбас, кроз наступ Јасминке Олић Илчешин, која је награду заслужила захваљујући посвећеном раду, ентузијазму, креативности, те моћи инспирације и мотивације ученика. Сва ова знања, таленте и вештине професорка Олић Илчешин је представила међу више од 200 наставника из Босне и Херцеговине, Србије, Северне Македоније, Хрватске, Црне Горе и Словеније.
„Асицијација подржава иновативни рад наставника и жели да такви наставници буду видљиви у систему образовања, као носиоци промена и реформи, за које смо се на конференцији уверили да су потребне свим системима образовања на простору бивше Југославије. Награда ‘Најбољи наставник бивше Југославије’ је круна мога рада, али и опомена да не идем испод нивоа који сам постигла у раду до сада, као и обавеза да наставим да промовишем и подстичем младе колеге да се придруже Асоцијацији најбољих наставника, која заиста подстиче на рад и мотивише просветне раднике да остану у образовању“, рекла је Јасминка Олић Илчешин.
Признање „Најбољи наставник бивше Југославије“ 2022. године добио је и др Младен Ђуричић, још један професор књижевности у Гимназији „Жарко Зрењанин“.

Извор: Општина Врбас