JELENA TODOROVIĆ DRŽAVNA ŠAMPIONKA – MILAN JARIĆ VICEŠAMPION

Streljački klub „Spartak“ iz Subotice  je u nedelju 12.05.2019.g. učestvovao na Prvenstvu Srbije u Valjevu serijskom vazdušnom puškom, navodi subotica.info.

JELENA TODOROVIĆ, seniorka  Streljačkog kluba „Spartak“ postala je ubedljivo prvak države osvojivši zlatnu medalju sa upucanih 377 krugova čime je popravila svoj dosad najveći uspeh na zvaničnim takmičenjima za 9 krugova. Drugo mesto je zauzela Stojadinov Jovana iz Uljme sa 372 kruga dok se na treće mesto plasirala Jovanović Ana iz Gornjeg Milanovca sa 369 krugova. Jelena je toliko nadmoćno pobedila da je čak imala i najveći rezultat takmičenja u seniorskoj konkurenciji jer je najbolji senior otpucao 373 kruga.

Pored toga za klub je nastupila i seniorka Ivana Knapik, koja je sa 3 treninga zauzela sedmo mesto sa 362 kruga što je i njen do sada najbolji plasman na državnim takmičenjima. Treći član ekipe Sandra Šarčević, je prvi put učestvovala na državnom prvenstvu i u svojoj prvoj godini takmičenja zauzela je solidno 37 mesto sa 315 krugova.

Klub je sa ove 3 seniorke koje su činile ekipu Streljačkog kluba „Spartak“ prvi put nastupio na državnom prvenstvu vazdušnom puškom plasiravši se na 4 mesto od ukupno 13 ekipa. U seniorskoj konkurenciji takmičar Streljačkog kluba „Spartak“ MILAN JARIĆ postao je vicešampion osvojivši drugo mesto i srebrnu medalju, što je i njegov najveći uspeh u takmičenjima vazdušnom puškom.

On se plasirao na drugo mesto sa 372 kruga. Zlatna medalja mu je izmakla za 1 krug a nju je osvojio Viner Darko iz Sremskih Karlovaca, dok je treće mesto zauzeo Petrović Novica iz Smedereva sa isto 372 kruga ali lošijom zadnjom serijom.

Na takmičenju je po prvi put od osnivanja kluba nastupila i seniorska ekipa koja je rezultatom od 1047 krugova zauzela 12-to mesto od 21 ekipe. Za ekipu su pucali Milan Jarić, Slaviša Mojsić koji se plasirao na 33 mesto sa rezultatom od 352 kruga i Milan Babić koji je zauzeo je 69-to mesto sa  323 kruga.

Izvor: subotica.info