ЈЕСЕН ОСЛИКАНА РУКАМА

Поводом европске недеље мобилности у суботу 21.09.2019. године у Сомбору је у Парку Хероја одржана инклузивна радионица – „Јесен – сликање рукама“. Радионицу су заједнички организовали Црвени крст Сомбор и  „MOBILITY“ ДОО Сомбор.

Децу и њихове пратиоце поздравио је  градски већник за област здравства и социјалне заштите др  Далибор Форгић, као и представница одељења друштвених делатности и Центра за социјални рад.

Др Форгић се захвалио родитељима, деци и њиховим пратиоцима што су се одазвали и прикључили овој радионици и показали да заједничким снагама можемо допринети побољшању квалитета живота, очувању животне средине,  као и стварању једног бољег и лепшег простора за живот свих нас.

У радионици су учествовала деца са сметњама у развоју и инвалидитетом и уз помоћ својих пратилаца потрудили су се да насликају надолазеће годишње доба.  Акрилним бојама су остављали  отиске својих дланова, као и отпалог лишћа  на платну. На крају радионице настала је једна дивна уметничка слика која  представља јесен, као и неколицина малих слика са отисцима дланова наших малих уметника.

Град Сомбор се од 16. септембра придружио европским градовима који обележавају „ Европску недељу мобилности“ која траје до 22. септембра.

Извор: Град Сомбор