ЈКП „ЧИСТОЋА И ЗЕЛЕНИЛО“ ПОЧЕЛО С РАСПОДЕЛОМ НОВИХ КАНТИ И КОНТЕЈНЕРА ЗА КОМУНАЛНИ ОТПАД – НАЈВИШЕ ДОДЕЉЕНО ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

Како је и најављено, ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Зрењанин почело је с расподелом опреме за сакупљање и рециклажу отпада – нових канти и контејнера за комунални отпад, а највише их је додељено највећој градској здравственој установи. У Општу болницу „Ђорђе Јоановић“ јуче је допремљено 30 канти запремине 120 литара и 10 контејнера од 1,1 кубних метара, а представнику болнице донацију је предао директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Немања Милинковић.

Подсећамо, Град Зрењанин је, на основу уговора с Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине, добио на коришћење 700 канти и 25 контејнера, чиме ће “Чистоћи и зеленилу” бити омогућено лакше изношење комуналног отпада, уз обнову постојеће опреме и побољшање тренутних капацитета за одлагање отпада на нивоу градских школа, јавних установа и објеката. Такође, акција има и евидентан еколошки значај, јер ће отпад бити одлаган на квалитетнији и безбеднији начин, у нове канте и контејнере.

Након што је, у сарадњи с локалном самоуправом, сачинило план расподеле, ЈКП „Чистоћа и зеленило“ почело је претходних дана с реализацијом ове активности на терену и, не рачунајући болницу, извршило расподелу укупно 113 канти.Једанаест градских основних школа добило је по три канте, а осам средњих школа по четири. По пет канти добило је шест спортских објеката у Зрењанину, док супо две канте додељене верским заједницама, за потребе девет цркава различитих конфесија. Након јучерашње доделе у Општој болници, на ред долазе и друге здравствене установе, домови здравља, као и објекти Предшколске установе Зрењанин.

Извор: Град Зрењанин