ЈОШ 13 ИЛЕГАЛАЦА ОТКРИВЕНО НА ГРАНИЦИ СА ХРВАТСКОМ

Цариници су у сарадњи са полицијом у последњих неколико дана спречили још 13 миграната да неопажено пређу преко државне границе.

На излазној страни граничног прелаза Шид, 14. фебруара 2018. године заустављена су два покушаја илегалног изласка из земље.

Нешто после поноћи на царинску контролу стигао је камион горњомилановачких регистарских ознака којим су транспортоване 3 тоне сунђера из Србије ка Хрватској.

фото: Управа царина

Возач је рекао царинским службеницима да сумња да се у приколици налазе илегални мигранти јер је, чекајући у колони на излазу из Србије, приметио неке људе око свог камиона и покушао више пута да их отера.

Испоставило се да је био у праву, пошто су цариници у товару сунђера открили четворицу  младића из Авганистана, од којих најмлађи има само 16 година.

Истог дана, у раним јутарњим часовима, на истом граничном прелазу у камиону чачанских регистарских ознака који је транспортовао фрижидере за италијанско тржиште пронађени су  мушкарац и жена из Ирана.

Претходног дана, опет на излазу граничног прелаза Шид, у камиону бугарских регистарских ознака који је превозио текстил од Бугарске ка Хрватској откривена су још четворица „слепих путника“.

Наиме, возач је цариницима рекао да је приметио пресечену сајлу на камиону и да је чуо гласове који су допирали из приколице. Реч је о младићима из Индије, Бангладеша и Ирака, старости између 35 и 16 година.

Такође, на излазу граничног прелаза Батровци су 11. фебруара помоћу скенера у приколици камиона пронађена још тројица миграната из Авганистана.

Овај покушај илегалног преласка преко границе откривен је у шлеперу македонских регистарских ознака који је превозио резервне делове, лим и транспортну амбалажу из Македоније за словеначко тржиште.

Извор: Управа царина