ЈОШ ЧЕТИРИ МОДЕРНА СТАЈАЛИШТА ЗА ОПШТИНУ АПАТИН

На јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава локалним самоуправама у АП Војводини за суфинансирање развоја саобраћаја и путне инфраструкруре општина Апатин је конкурисала за средства намењена за реализацију пројекта соларних аутобуских стајалиста, те на основу истог добила 3.974.016, 00 милиона динара.

Наведена средства су довољна за реализацију 4 соларна аутобуска стајалишта уз учешће локалне самоуправе од 21% укупне инвестиције. Соларна стајалишта имају мини соларне електране од 1 kwh снаге, расвету, рекламни панел, сос позиве, видео надзор, пуњаче за мобилне телефоне, те могућност уградње мерача брзине и броја возила.

Прошле године реализована су 3 оваква стајалишта и то у Сонти, Пригревици и Свилојеву. Наредне године у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за енергетику грађевинарство и саобраћај биће реализована 4 оваква стајалишта од чега 3 у Апатину и једно у Купусини.

Обзиром да су најчешћи корисници аутобуског превоза углавно ђаци, на овај начин се пре свега подиже ниво безбедности у саобраћају као и општи квалитет живота и прате светски трендови у смислу коришћења обновљих извора енергије.

Извор: Општина Апатин