ЈОШ ЈЕДАН МАМОГРАФ ЗА ИНЂИЈСКИ ДОМ ЗДРАВЉА

Покрајински секретаријат за здравство у сарадњи са локалном самоуправом обезбедио је нови мамограф за превентивне прегледе дојки, вредан више од 15 милиона динара.

Мамограф је постављен на рендген одељењу инђијског Дома здравља „Др Милорад Мика Павловић“, а апарат је модернизован и прецизан у дијагностиковању карцинома код жена, каже др Драган Ђорђевић, директор здравствене установе.

„Превентивни прегледи су од кључног значаја за здравље жена, нови мамограф је модернији и са њим се постиже тачнија дијагностика“, навео је др Ђорђевић, истичући да ће нови апарат бити у функцији по добијању дозволе за рад.

Општина Инђија једина је међу општинама у окружењу која има два мамографа, што показује напоре који се улажу да грађани имају адекватну здравствену заштиту, рекао је председник Општине Инђија Владимир Гак и додао да је подизање квалитета здравствене заштите грађана један од приоритетних задатака локалне самоуправе.

Листе чекања за преглед мамографом нема, заказивања су на неколико дана, а улагања у здравство биће настављена новим рендген апаратима, санитетским возилима и осталом медицинском опремом.

Извор: Општина Инђија