ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА РОТАРИ КЛУБА СОМБОР ДОМУ ЗДРАВЉА „ДР ЂОРЂЕ ЛАЗИЋ“

Антонио Ратковић заменик градоначелнице града Сомбора и Мирослав Ковачић градски већник за комуналну област присуствовали су данас примопредаји донације апарата за биохемијску лабораторију Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“ Сомбор. Ради се о донацији Ротари клуба Сомбор у оквиру акције „Здравље за све“.

Ради се о трећој донацији Ротаријанаца Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“ чија је вредност 1.500.000,00 динара. И приликом прве две донације радило се о хемоанализатору али овај нови је савременији тако да пацијенти не морају тражити услуге других лабораторија како би испитали крв на бактериолошка и вирусна обољења.

Захваљујући се у име града Сомбора на овој вредној и важној донацији Антонио Ратковић заменик градоначелнице је похвалио изузетну сарадњу са Ротари клубом из Сомбора и истакао да је ово заиста значајна донација граду а пре свега  Дому здравља „Др Ђорђе Лазић“,  јер овај анализатор у Војводини постоји само још у Новом Саду. Осим тога за разлику од старог анализатора крв ће се деци узимати из прста а не капиларно, истакао је Антонио Ратковић заменик градоначелнице.

Милан Јовановић асистент дистрикт гувернера ротари клубова за Србију и Црну Гору овом приликом је истакао да је дом здравља у Сомбору један од 32 дома здравља који су укључени у пројекат ротаријанаца. Он је истакао да ће стари анализатор који је такође добијен од Ротари клуба бити замењен  са новим знатно савременијим, а ротаријанци ће стари апарат сервисирати и донирати неком другом дому здравља. За разлику од старог нови анализатор поред проширеног броја параметара крвне слике може да уради и анализу Ц-реактивни протеина (ЦРП) који је суштински важан код брзог постављања дијагнозе највећег дела болести код деце (вирусне или бактеријске инфекције).

Извор: Град Сомбор