JOVANA ARSIĆ PRVAKINJA EVROPE U VESLANJU I NADA SRPSKOG I ZRENJANINSKOG SPORTA ZA PARIZ – ČESTITKA GRADONAČELNIKA

Reprezentativka Srbije u veslanju Jovana Arsić osvojila je danas zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Segedinu (Mađarska), u disciplini skif, čime je postigla najveći uspeh u istoriji srpskog ženskog veslanja. Još ranije ona je obezbedila plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog leta, a današnjim sjajnim rezultatom istakla je kandidaturu i za dobar rezultat na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. 

Povodom osvajanja titule evropske šampionke, čestitku Jovani Arsić uputio je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. 
„Sve čestitke našoj Jovani na sjajnom uspehu i najlepšoj uvertiri pred Olimpijske igre. Evropsko zlato za Srbiju, zlato za njen klub „Crvenu Zvezdu“, ali i zlato za grad Zrenjanin, u kom je rođena i dugo veslala. Ponosimo se našom veslačkom tradicijom i rezultatima i svim srcem želimo joj uspeha i na narednim takmičenjima i u životu. Jovana nastavlja i našu slavnu olimpijsku priču i biće u Parizu važan deo olimpijske porodice koja će predstavljati Srbiju i Zrenjanin“, poručio je gradonačelnik Zrenjanina.

Jovana Arsić rođena je 10. septembra 1992. godine u Zrenjaninu. Veslanjem je počela da se bavi u VK „Zreneks“, gde je i stekla punu afirmaciju, pod trenerskom palicom proslavljenog stručnjaka, nedavno preminulog Veselina Vučićevića. Članica „Zreneksa“ bila je do 2017. godine, kada prelazi u beogradsku „Crvenu Zvezdu“. Najveće uspehe beleži u proteklih nekoliko sezona – u Zagrebu 2021. godine osvaja bronzanu medalju na Svetskom kupu, prvu u našem ženskom veslanju, iste godine nastupa i na Olimpijskim igrama u Tokiju, a prošle godine na Evropskom prvenstvu na Bledu, u Sloveniji, zauzima treće mesto u skifu. 

Izvor: Grad Zrenjanin