JOVANA ILIĆ POBEDILA NA MEĐUNARODNOM MITINGU U BEOGRADU

Reprezentativka Srbije i članica Atletskog kluba Spartak, Jovana Ilić u sklopu priprema za narednu sezonu u nedelju 26. decembra nastupila je na tradicionalnom međunarodnom novogodišnjem mitingu u organizaciji AK Crvena Zvezda, navodi subotica.info

Na ovom takmičenju nastupilo je više od 950 takmičara iz Srbije, Švajcarske, Rumunije, Irana, Bosnei Hercegovine, Crne Gore i Makedonije u svim uzrasnim kategorijama od atletskih škola do seniora. Jovana je u disciplini troskok pobedila sa 12,77 metara što predstavlja odličan rezultat pošto je na ovom takmičenju skakala iz polu zaleta i punog treninga. Ona je kandidat  za svetsko dvoransko prvenstvo u disciplini troskok.

O kvalitetu takmičenja govori podatak da je na 60m pobedila Kora Salome iz Švajcarske koja je zauzela 4. mesto na OI u Tokiju na 4x100m, na 200m je pobedila Ivana Ilić drugoplasirana na evropskom juniorskom prvenstvu na 100m a na 400m odlična rumunka Cristina Daniela Balan.

Trener Joška Kereši zadovoljan je nastupom Jovane – Zahvaljujući rezumevanju lokalne samouprave i Sportskog saveza Subotice, Jovana je kvalitetno mogla da odradi ovaj deo pripreme u dvoranama Novog Sada, Beograda i Đera (Mašarska). Od 8 do 18 januara pozvana je na pripreme reprezentacije Srbije, a sledece takmičenje će joj biti 15. januara gde će još uvek skakati sa skraćenog zaleta i iz punog treninga.

Izvor: subotica.info