ЈОВАНА МУШИЦКИ ЈЕ СЕНИОРСКА ПРВАКИЊА СРБИЈЕ У ТЕКВОНДОУ – ПРЕГРШТ МЕДАЉА ЗА ТК „ЗМАЈ“

После више од шест месеци паузе, у Београду, одржано је Првенство државе у борилачким спортовима.

Званично најбоља сениорка наше општине, теквондисткиња Јована Мушицки, постала је државна првакиња Србије, у категорији до 53 килограма.

Јована, чланица ТК „Змај“, је у изузетно јакој конкуренцији на такмичењу забележила све три победе. У полуфиналу је савладана српска сребрна олимпијка Тијана Богдановић, а затим је Јована у финалу победила и светску првакињу из 2017. године Вању Станковић(обе такмичарке ТК „Галеб“ Београд).

Чињеница да је Јована постала сениорска првакиња Србије са само 18 година најбоље показује о каквом таленту је реч, каже њен тренер Борислав Крстић и додаје да ће она кроз посвећени рад и тренинг напредовати, те да велики резултати тек предстоје.

Свој таленат и квалитет на Првенству Србије показао је и млади Румљанин Павле Радишић, који је постао кадетски државни првак, у конкуренцији до 33 килограма.

Такмичари ТК „Змај“ су имали више него запажен наступ, а медаљама су се окитили и Александар Топић (сребро кадет), Стефан Трбојевић (сребро -кадет), Елена Радивојевић (бронза-кадеткиња), Вук Манић (бронза – кадет), Исидора Сладојевић (сребро – јуниорка), Гордана Топић (сребро – јуниорка).

Извор: Општина Рума