ЈОВАНА ШАМПИОНКА СРБИЈЕ У ОЛИМПИЈСКОЈ КАТЕГОРИЈИ ДО 49КГ

Теквондисткиња ТК „Змај“ Јована Мушицки остварила нови велики успех. На сениорском државном првенству, које је одржано протеклог викенда у Крагујевцу, Јована је постала шампионка Србије у категорији до 49 килограма.

Реч је о олимпијској категорији у којој ће нас у Токију представљати Тијана Богдановић, која је 2019. године изборила пласман на Олимпијаду. Подсетимо, Јована је прошле године била првакиња Србије и у категорији до 53кг, када је и савладала нашу олимпијку Тијану Богдановић.

Сјајан наступ имао је и Никола Вучковић који се окитио сребрном медаљом у категорији до 74 кг.

У Крагујевцу је наступило укупно 110 такмичара из 34 клуба, а румски ТК „Змај“ је у коначном пласману заузео четврто место.

„Задовољан сам са наступом наших такмичара. Никола Вучковић је променио тежинску категорију и ако је био повређен, уписао је две добре победе пре финалног меча. Јована Мушицки је потврдила титулу од прошле године сада у својој олимпијској категорији до 49кг. То је велики подстрек за њу, али за све младе такмичаре да наставе да тренирају, јер се рад увек исплати“, рекао је након такмичења тренер ТК „Змај“ Борислав Крстић.

Одличне резултате имали су и најмлађи чланови ТК „Змај“ на међународном турниру 5. Астерикс опену у Нишу.

На такмичењу је учествовало чак 864 такмичара, 97 клубова из 18 земаља. Румљани су освојили чак 13 медаља: 4 златне, 2 сребрне и 7 бронзаних.

Златне медаље: Исидора Сладојевић, Павле Радишић, Андреј Шпановић, Маша Зорица

Сребрне: Михајло Тодоровић, Јелена Kолобарић

Бронзане: Драгана Секулић, Теодора Kрстић, Тамара Гаковић, Стефан Трбојевић, Аријана Ивановић, Kонстантин Живановић, Вања Мандић

Учествовали су још Андреј Ивановић, Марија Трбојевић, Марко Богдановић, Вук Манић

Извор: Општина Рума