JOVANA VASILJKOVIĆ IZ ŽRK VRBAS NAJBOLJA IGRAČICA SUPERLIGE

Jovana Vasiljković iz Odžaka, golmanka Ženskog rukometnog kluba „Vrbas“ izabrana je za najbolju igračicu Superlige glasovima posetilaca portala „Rukometni žurnal“, navodi nasemesto.

Portal koji se bavi vestima iz sveta rukometa, objavio je krajem prošle godine, u saradnji sa Asocijacijom rukometnih klubova Superlige, godišnji izbor za najboljeg pojedinca u ovom sportu.

Jovana Vasiljković ušla je u uži izbor i našla se među tri najbolje igračice Superlige za žene u 2019. godini. Sa ukupno 1.132 glasa publike zauzela je ubedljivo prvo mesto i za sobom ostavila Mariju Dmitrović iz ŽRK Vojvodina sa 884 glasa i Valentinu Božinović iz ŽRK Voždovac 1955, koja je imala 328 glasova.

“Jedno ogromno hvala svima vama, mojim roditeljima, rodbini, trenerima, saigračicama, suparnicama, prijateljima, sugrađanima, svima koji ste mi i ovaj put, kao i svaki put do sada, pružili neizmernu i nesebičnu podršku da zahvaljujući vašim glasovima budem proglašena za najbolju igračicu ženske Superlige u 2019. godini! Ovu svoju titulu posvećujem svima vama, jer ste od samih mojih početaka bili tu, pružali mi podršku, verovali u mene i bili onaj vetar u leđa! Ponosna sam na moje Odžake, na Deronje, odakle sam krenula u svet rukometa, na moj ŽRK Vrbas čije boje trenutno branim i uvek ću nositi snagu vaše podrške koja će mi biti vodilja na putu ka ostvarivanju još boljih sportskih rezultata!”, napisala je Jovana Vasiljković u poruci na svom Facebook profilu.

Jovana Vasiljković rođena je 1996. godine i svoje prve rukometne korake napravila je u kampu u Odžacima. Igra na poziciji golmana u Ženskom rukometnom klubu Vrbas, a pre toga je branila boje Deronja i Lakija iz Crvenke.

Izvor: nasemesto