ЈУБИЛАРНИ 18. “СТРОНГМАН ЕУРО КУП” ОДРЖАЋЕ СЕ 10. ОКТОБРА

Уместо у стандарном термину, средином јула, предстојећи 18. “Стронгман Еуро Куп” ипак ће се одржати у суботу, 10. октобра. У присуству Илије Дрљића, председника Организационог одбора и градоначелника Кикинде, Николе Лукача, сјајну спортску вест потврдио је једини представник Србије, уједно и најстарији такмичар, Драган Богојевић из Нових Козараца:

 -Захваљујући иницијативи градоначелника, успећемо да, у додуше скраћеном обиму и са мање такмичара, одржимо јубиларно такмичење. Титулу брани Словенац Матјаж Белшак, бивши правак света и наш велики спортски пријатељ. Осим њега, угостићемо двојицу такмичара из Пољске и чувеног Дамира Строла, представника БиХ- најавио је Богојевић и подсетио да је првобитно такмичење требало да окупи десеторицу врхунских такмичара из Словеније, Аустрије, Пољске, Чешке, Словачке, Мађарске, Румуније и БиХ. Уместо шест дисциплина, петорица такмичара опробаће се у четири дисциплина, а ни овога пута неће изостати атрактивно повлачење камиона. Град Кикинда, већ годинама уназад, подржава “Стронгман Еуро Куп”, као такмичење које је званично уврштено у овдашњу туристичко- спортску понуду:

-Трудимо се да подржимо све оно што је значајно, а ово такмичење то апсолутно јесте. У складу са епидемиолошком ситуацијом и придржавајући се свих прописаних мера, заједнички смо одлучили да организујемо 18. “Стронгман Еуро Куп” и тако наставимо континуитет, али и на скроман начин обележим пунолетство ове сјајне спортске приче, а да ћемо наредне године, у свету познато такмичење, подићи на још већи ниво- нагласио је Лукач. Надовезао се Дрљић рекавши да ће се такмичење одржати, пре свега, захваљујући разумевању градоначелника Кикинде.

Извор: Град Кикинда