JУБИЛАРНИ, ДЕСЕТИ ЗИМСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ, СТАРТУЈЕ 24. ДЕЦЕМБРА, ПРИЈАВЉИВАЊЕ ОД ДАНАС ДО 23. ДЕЦЕМБРА

Јубиларни Зимски турнир у малом фудбалу, десети по реду, почиње 24. децембра, у Кристалној дворани у Зрењанину, у четири такмичарске категорије и уз богат наградни фонд, а организатори очекују и рекордан број екипа, с обзиром да се овогодишњи турнир, практично, надовезује на највеће планетарно фудбалско такмичење, светско првенство у Катару. 

 Турнир су данас најавили заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац, председник Фудбалског савеза града Зрењанина Велибор Младеновић и чланови Организационог одбора Дарко Тошић и Бранислав Пандуров. Прошле године је турнир по први пут организован под окриљем градског фудбалског савеза, када су учествовале 32 сениорске екипе, а заменик градоначелника истиче да Град Зрењанин и овог пута, као и до сада, помаже организацију турнира, у финансијском делу и кроз уступање на коришћење “Кристалне дворане”, заједно с Јавном установом “Спортски објекти”.
– Ради се о једном од најважнијих турнира у граду, посебно када је у питању фудбал и такмичење у неком зимском периоду, тако да користим прилику да позовем све заинтересоване екипе да се пријаве за учешће на овом турниру – истакао је Сантовац. 

Председник ФС града Зрењанина Велибор Младеновић рекао је да фудбал, због Светског првенства, тренутно многе заокупља и да ће се организатори турнира потрудити да анимирају што више фудбалера који би на њему учествовали.
– Ово је период када се скраћује зимска пауза, како би екипе биле спремне за пролећни део сезоне, а искористићемо и школске распусте, да и ђаци, основци и средњошколци, могу то време да искористе на фудбалски начин и буду део ове наше приче – казао је Младеновић. 

Дарко Тошић предочио је техничке детаље у вези са турниром, истакавши да је почетак заказан за 24. децембар, а планирани завршетак је 15. јануар наредне године. Пријаве су отворене до 23. децембра, када ће бити и извлачење парова у “Кристалној дворани”, највероватније у 18 часова, као и прошле године. 
– Актуелне такмичарске категорије су ове године пионири, 2009. годиште и млађи, прва категорија јуниора – 2007. и 2008. годиште, друга категорија јуниора – 2005. и 2006. годиште, и сениори, играчи рођени 2004. године и старији. Наградни фонд износи 300 хиљада динара за прво место, 150.000 за друго место и 50.000 динара за треће место. Биће ту и награда за најбоље појединце, пехари, медаље, одређени поклон ваучери, а у току финалног дана обезбедићемо и поклоне за публику – рекао је Тошић, уз очекивања да ће бити оборен рекорд у броју пријављених екипа, али и у посети, у пријатном амбијенту “Кристалне дворане”. 

 Пријаве за 10. Зимски турнир у малом фудбалу могуће су већ од овог тренутка, контакт-телефон је 065-447-4511.

Извор: Град Зрењанин