ЈУБИЛАРНИ МИНИ ТИНИ ФЕСТ ДИГАО ПУБЛИКУ НА НОГЕ

У петак, 8. октобра, у сали Културног центра Пећинци одржан је 15. по реду Мини тини фест. Као и претходних година, учесници су ученици све три основне школе из пећиначке општине, организатор је Културни центар, а покровитељ Општина Пећинци. Отварајући фестивал, директор пећиначког Културног центра Јован Деврња рекао је да се фестивал ове године одржава у време обележавања Дечје недеље.

“Овакви фестивали су значајни пре свега јер афирмишу младе музичке наде од којих се неки касније опредељују за бављење музиком. Локална самоуправа и централна установа културе у нашој општини пружају пуну подршку свима онима који су прве музичке кораке направили управо на овом фестивал” – рекао је Деврња.

Младе музичке наде подржао је и заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић који је присуствовао фестивалу.

У мини категорији наступила су деца узраста од првог до петог разреда, док су у тини категорији своје музичке и сценске таленте публици представила деца узраста од шестог до осмог разреда.

У мини категорији наступили су Милица Милошевић (5. разред) из Шимановаца са песмом “Свира школски оркестар”, Ана Шогоровић (4. разред) из Пећинаца са песмом “Чувај маму да ти дуже траје”, Ивона Савић из Крњешеваца и Ксенија Шарић из Шимановаца (ученице 5. разреда) са песмом “Дама”, Наталија Паликућа (4. разред) из Пећинаца са песмом “Моја тетка стјуардеса”, Александра Костић (5. разред) из Пећинаца са песмом “Не знам шта ми је”, затим Елена Мијовић (5. разред) из Шимановаца са песмом “Моцарт”, Јована Макевић (1. разред) из Пећинаца са песмом “Деца траже да их волиш”, Јована Катанић (5. разред) из Шимановаца са песмом “Сунце из сузе” и Лена Дражић (4. разред) из Пећинаца са песмом “На часу фолклора”.

У тини категорији такмичили су се Анђелка Вулетић (6. разред) из Деча интерпретацијом песме “Хакер мога срца”, Душица Тепша (6. разред) из Пећинаца са песмом “Љубав не зна границе”, Елена Курјачки и Лена Остојић (6. разред) из Купинова са песмом “Возим ролере”, Лена Вељанчић (8. разред) из Ашање са песмом “Ди џеј деда”, Петар Плочарац (6. разред) из Ашање са песмом “Аутомобили” и Дуња Бајаловић (8. разред) из Деча са песмом “Нису те писале звезде”.

Стручни жири у саставу Јован Адамов, уметнички директор фестивала, композитор и диригент, Данијела Хорњак, мастер теоретичар уметности – музички педагог и Бојана Радивојевић, диригент, доделио је прве три награде и посебну награду за интерпретацију у оба узраста. Награде се састоје од дипломе, “златне плакете”, као и “златне статуе” за победнике.

Док је жири већао, водитељ Бранимир Бане Росић и његова “летећа гитара” подигли су публику на ноге, а многе инспирисали да се попону на бину и сви заједно направе праву, распевану и разиграну журку уз најпознатије дечије песме Миње Суботе и неколико нових песама “летеће гитаре”.

На крају, жири је донео одлуку да сви учесници са фестивала понесу неку награду. Посебну награду за интерпретацију у мини категорији освојили су Наталија Паликућа, Лена Дражић и Елена Мијовић. Трећа награда у мини категорији отишла је у руке Ане Шогоровић и Јоване Макевић, а другу награду освојила је Јована Катанић.

Посебну награду за интерпретацију у тини категорији освојио је Петар Плочарац. Треће место освојили су Анђелка Вулетић и дуо Елена Курјачки и Лена Остојић. Другу награду освојили су Лена Вељанчић и Душица Тепша.

Прва награда у мини категорији припала је Александри Костић, а прва награда у тини категорији Дуњи Бајаловић.

Учеснике у програму, иначе, припремали су наставници музичког Ана Љубојевић, Дејан Загорчић и Иван Макевић.

Извор: Општина Пећинци