ЈУБИЛАРНУ ТЕАТАРСКУ СЕЗОНУ ОТВОРИЛА ПРЕМИЈЕРА КОМАДА “КОВАЧИ”

Комедија интриге “Ковачи”, по тексту Милоша Николића, а у режији Тијане Васић, отворила је нову театарску сезону. Како је појаснио Никола Јоксимовић, директор Народног позоришта, ово је јубиларна сезона јер се обележава 70 година од почетка оснивања Народног аматерског позоришта, које је 1992. године, одлуком оснивача, добило професионални статус. У представи “Ковачи” играју Михајло Лаптошевић, Бранислав Кнежевић и Марина Воденичар:

-Коначно, након подуже паузе, позориште поново ради, а публика нам се вратила. Иако позоришна сала има 300 места, максималан број присутних ограничен је на 100, највише 150. Надамо се да ће током овог и наредна два месеца све бити у ред, кад је реч о епидемиолошкој ситуацији- прецизирао је Јоксимовић. И чланица ГВ за образовање и културу, Милена Живков, уочи почетка извођења представе није крила задовољство:

-Позоришна публика ужелела се представа. Драго ми је да коначно у нашем позоришту можемо да погледамо једну представу, још од марта месеца. Искрено се надам да ће се “Ковачи” допасти кикиндској публици- навела је она.

Извор: Град Кикинда