ЈУНИОРИ ХАЈДУКА ЕКИПНИ ШАМПИОНИ СРБИЈЕ!

У суботу и недељу (15.-16.10.2022.) у Чачку је одржано Првенство Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре у појединачној и екипној конкуренцији. Карате клуб „Хајдук“ је имао 19 појединачних и 5 екипних наступа и остварени су феноменални резултати! Освојена је шампионска титула екипно у јуниорској конкуренцији, Мијановић Растко је појединачни јуниорски шампион Србије, а поред тога још 9 медаља за наш клуб.

Појединачни резултати:

Мијановић Растко (јуниори +76кг) – 1. место
Крнајац Михајло (јуниори -61кг) – 2. место
Мијановић Растко (кадети +70кг) – 2. место
Калмар Матеа (јуниорке +66кг) – 3. место
Гириц Лука (млађи сениори -84кг) – 3. место
Двожак Миа (јуниорке -53кг) – 3. место
Ђикић Александра (млађе сениорке -61кг) – 3. место

Екипни резултати:

Јуниори Екипно (Гириц Лука, Крнајац Михајло, Мијановић Растко, Крнајац Милош, Пуцар Марко, Штрангар Глоријан) – 1. место
Јуниорке Екипно (Калмар Матеа, Двожак Миа, Корица Милана) –  2. место
Млађе Сениорке Екипно (Ђикић Александра, Сератлић Наталија, Соколовски Кристина) – 2. место
Кадети Екипно (Мијановић Растко, Крнајац Милош, Мрдак Божидар) – 3. место

У клубу смо изузетно поносни на две шампионске титуле и на укупно освојених чак 11 медаља, до чега 4 у екипној конкуренцији. Титула код мушкараца у јуниорској конкуренцији је круна једне вансеријске генерације која ће тек имати шта да покаже у годинама које долазе. Јуниоркама и млађим сениоркама су за мало измакле шампионске титуле и морале су да се задовоље сребрним медаљама што је такође изузетан резултат, а најбољи појединац Хајдука је свакако био Растко Мијановић који је постао појединачни и екипни првак Србије у јуниорима, а у кадетима се окитио сребрном, односно бронзаном медаљом. Растко је за два дана имао укупно 13 мечева од којих је 10 победио, 2 изгубио и 1 завршио нерешено што га је сврстало међу најбоље такмичаре целог првенства. Он је и даље кадет, а тек је ове године остварио право да наступа и за јуниоре и одмах је постао шампион у тешкој категорији што представља врло ретку појаву у карате спорту. После оваквих резултата и наступа наших бораца, са пуним правом очекујемо позиве селектора за наредни светски, балкански или европски шампионат који долазе тим редоследом у наредним месецима.

Извор: Општина Кула