JUNIORKE HAJDUKA EKIPNO ŠAMPIONKE SRBIJE, KADETKINJE VICEŠAMPIONKE

Karate klub „Hajduk“ zabeležio je za vikend veliki uspeh, vrativši se u Kulu sa osvojenom titulom kupa Srbije juniorki i vicešampionskom titulom kupa Srbije kadetkinja, navodi nasemesto.

U Beočinu je u subotu održan Kup Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u organizaciji Karate federacije Srbije. Karate Klub “Hajduk” je ostvario potpunu dominaciju kada su u pitanju borbe ekipno u ženskoj konkurenciji sa osvojenim zlatom i srebrom.

Juniorska ženska ekipa osvojila je prvo mesto na kupu Srbije i šampionsku titulu. Ekipa je nastupila u sastavu: Seratlić Natalija, Sokolovski Kristina, Vojinović Nina.

Kadetska ženska ekipa je osvojila drugo mesto na Kupu Srbije i vicešampionsku titulu. Ekipa je nastupila u sastavu: Đikić Aleksandra, Vojinović Nina, Tot Eleonora, Kalmar Matea.

Pored vrhunskih ekipnih nastupa, pojedinačno su takođe postignuti vrlo zapaženi rezultati:

    Ćaćić Miljan (seniori -67kg) – 2. mesto

    Seratlić Natalija (juniorke -53kg) – 3. mesto

“U klubu smo izuzetno zadovoljni jer smo i premašili zacrtani plan sa ovako visokim rezultatima. Juniorska ženska ekipa je posle zlata na kupu Vojvodine potvrdila kvalitet i klasu sa osvojenim zlatom i na kupu Srbije. Kadetkinje su uspele da se popnu stepenik više jer su posle bronze sa kupa Vojvodine došle do srebra na državnoj smotri. Dominacija ostvarena u ženskoj ekipnoj konkurenciji nije slučajnost nego višegodišnji projekat na kome se svakodnevno, studiozno i temeljno radi. Ćaćić Miljan je u seniorskoj konkurenciji došao do vicešampiopnske titule i samo nastavio kontinuitet najboljih nastupa na najvažnijim takmičenjima”, kažu iz KK “Hajduk”.

Narednog dana, takođe u Beočinu, održan je tradicionalni međunarodni turnir “Dunav kup” na kojem su hajduci uzeli učešće sa mlađim uzrasnim kategorijama i postigli odlične rezultate, posebno ekipno.

    Ženske nade Ekipno – 1. mesto (Kalmar Matea, Knežić Miona, Simić Milica, Tatić Miljana)

    Karapandža Stefan (pioniri -45kg) – 2. mesto

    Ljubenković Lana (pionirke -32kg) – 3. mesto

“Vrlo smo zadovoljni i nastupom naših najmlađih boraca koji imaju ozbiljne provere iz vikenda u vikend i to svakako rezultira kasnijim uspesima kada pređu u uzrast kadeta i juniora što je naš primarni cilj. Tim ženskih nada će uspešno naslediti kadetkinje i juniorke koje sada drže primat u Srbiji”, izjavio je trener Nikola Greber.

Izvor: nasemesto