КАБИНЕТ ЗА ФРИЗЕРЕ У ГИМНАЗИЈИ „СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“

Гимназија и стручна школа „Светозар Милетић“ посебно је опремила један кабинет за потребе извођења практичне наставе фризерског смера. Учионица је уз подршку локалне самоуправе и донатора претворена у фризерски салон. 

„Данас званично почиње са радом овај мини фризерски салон у Гимназији ‘Светозар Милетић’, како би наши ученици овог смера у самом објекту имали прилику да обављају праксу. Општина Србобран увек је спремна да подржи добре идеје које доприносе унапређењу квалитета образовања и наставе. Локална самоуправа издваја више од 80 милиона динара за функционисање основних и средње школе, и исти износ обезбеђујемо и за функционисање Предшколске установе ‘Радост’. Такође, издвајамо новац за студентске и спортске стипендије, за ђачки превоз и ужине, а отворени смо и за све друге идеје које могу помоћи квалитетнијем и лакшем образовању“, рекла је приликом обиласка школског фризерског салона Милица Зарић, заменица председника Општине Србобран.   

Према речима Јасмине Шегуљев, директорке Гимназије и стручне школе „Светозар Милетић“, Општина Србобран издвојила је 300.000 динара за уређење салона, док је компанија „Alexandar Cosmetics“ донирала школи столице за шишање и прање косе.

„С обзиром да од ове школске године наша школа има два нова смера, Туристички техничар и Фризер, били смо у прилици да нашим ученицима омогућимо и простор за стручну праксу у оквиру школе. Данас смо отворили кабинет за смер Фризер, ученицима смо на тај начин много олакшали усавршавање, јер нема потребе да иду по фризерским салонима у потрази за простором у ком ће обављати праксу. Ученици су расположени да буду и манекени, тако да ће сигурно бити довољно посла. Ову прилику користим да се искрено захвалим онима који су нас подржали, јер је помоћ коју смо добили заиста вредна. Ученици ће брзо стећи потребно искуство и верујем да ћемо услуге фризерског салона, већ у другом полугодишту, моћи да понудимо грађанима Србобрана, управо како би се код деце развијале предузетничке компетенције. Наши ученици ће тако стечена знања преточити у праксу и по изласку из школе ће са лакоћом пронаћи запослење“, рекла је Шегуљев.

Са првом генерацијом ученика на новом смеру, практични део наставе изводи Татјана Хајдуковић, наставница. „Част ми што сам добила прилику да дугогодишње искуство поделим са младим нараштајем. Деца су све више заинтересована за ову врсту вештине и посла, и надам се да ћемо већ следеће године имати више полазника. Тек смо почели са радом у радионици, до сада су савладали доста теоретског знања и сада је потребно да све надоградимо праксом“, рекла је Татјана Хајдуковић.

Извор: Општина Србобран