„КАД СИ СРЕЋАН, ПЛЕШИ“

Око 500 малишана из свих 18 градских и сеоских вртића Предшколске установе “Драгољуб Удицки“, учествовало је, на стадиону ОФК “Кикинде“, на завршној приредби предшколаца под називом „Кад си срећан плеши“. Овогодишња тема програма била је рок музика, тако да ни лоше време није утицало на расположење свих који су на свечаности показали шта су научили. Завршној приредби присуствовао је и градоначелник Никола Лукач, заједно са својим сарадницима.

“Ова манифестација је најлепши начин да се деца опросте од васпитача и закораче у ново, ђачко доба. Васпитачи су успели да мотивишу децу на посебан начин, тако да су предшколци са много радости и осмеха учествовали у плесу, иако је било лоше време. Вредан труд и рад свих запослених у Предшколској установи сигурно ће много значити деци у новом раздобљу у њиховим животима“, рекао је градоначелник.

Завршна приредба кикиндских предшколаца, која се од 2017. године одвија кроз масовну манифестацију „Кад си срећан, плеши“, четврту годину заредом организована је на Градском стадиону. Предшколско образовање у Кикинди и околним селима ове године завршило је 490 малишана:

“Први пут смо имали плес по оваквом времену, али је то била прилика и да мало растемо на киши. Они су били јако срећни и насмејани и било им је лепо, а нама преостаје само да им пожелимо да им сваки дан буде сунчан и да кроз живот плешу без било каквих препрека“, поручила је директорица Предшколске установе „Драгољуб Удицки“, Кристина Дрљић.

Извор: Град Кикинда