KADETKINJE ŽOK SPARTAK OBEZBEDILE PLASMAN NA FINALNI TURNIR

Kadetska selekcija Ženskog odbojkaškog kluba Spartak obezbedila je plasman na završni finalni turnir Prvenstva Vojvodine, navodi subotica.info.

Subotičanke su bile najbolje u G grupi ostvarivši maksimalan učinak sa 4 pobede bez izgubljenog seta. U osminifinala savladale su Ženski odbojkaški klub Fok iz Novog Sada sa 3:0, a najveće iskušenje su imale u četvrtfinalu ovog takmičenja gde su za protivnice imale Klek iz Zrenjanina a plasman na finalni turnir ostvarila je uspešnija ekipa iz dve utakmice. 

Prvi susret četvrtfinala odigran je u Subotici gde je ekipa ŽOK Spartak slavila sa ubedljivih 3:0 (25:22, 25:21, 25:18), te im je za plasman među četiri najbolje u Vojvodini nedostajalo da osvoje samo jedan set u revanš utakmici koja je odigrana u Zrenjaninu u četvrtak 22. aprila. Pokazale su mlade odbojkašice Spartaka i u revanš susretu da su kvalitetnija ekipa i da se sa pravom nadaju odličnom rezultatu i na finalnom turniru. Povele su subotičanke sa 2:0 u setovima i već na startu meča rešile neizvesnost oko prolaska u dalje takmičenje. Došlo je do malog opuštanja, Klek je uspeo da izjednači na 2:2, međutim odlučujući peti set Spartak dobija sa 15:7. Konačno Klek Spartak 2:3 (23:25, 20:25, 25:21, 25:17, 7:15).

Sastav ekipe Žok Spartak: Korolija Dragana, Vukmanov Šimokov Elena, Vasić Milana, Hadžimušović Jelena, Ljepoja Ines, Žigić Lara, Kujundžić Leila, Šegrt Nadja, Tadić Ivana, Stajić Andjela i Miljković Jelena

Izvor: subotica.info