КАКО ПОСТИЋИ БАЛАНС У ЖИВОТУ

У Новом Саду, 18. маја у Јога студиу Хипократ, Стратимировићева 6, одржано је предавање и радионица на тему „Како постићи баланс у животу кроз разумевање енергије мисли, како мењајући своју прошлост, можемо мењати своју будућност“. Предавач је била др Светлана Гога Костић. Доктор стоматологије, мајка петоро деце и аутор књига: “У праву си ал’баш ме брига”, “Академија за срећологију”, “Најлепша путовања са анђелима“, „Сусрет са самим собом“ и „Близаначки пламен“. Продате су у више од 20000 примерака, а прва књига “У праву си, ал баш ме брига“ је преведена на немачки језик. Сертификовани је практичар Реконективног исцељивања и одличан лични мотиватор. Такође је и Мастер исцељивања временских линија по Сал Ракелијевом учењу. Помаже људима да превазиђу своје животне тешкоће. Држи предавања, радионице и викенд програме на тему личног развоја. Члан je удружења књижевника Србије.

Др Гога је у свему испоштовала правила: била је одличан ђак, спортиста и брилијантан студент, али константно осећајући незадовољство, као да живи туђ, а не свој живот, после 25 година рада у својој стоматолошкој радионици она се опрашта од стоматологије и пролази кроз сопствену трансформацију у којој учи да следи своја осећања. Знања која је стекла радећи на себи у потрази за хармонијом у души преноси даље на приступачан и разумљив начин, јер о свему говори из личног искуства. Др Гога је неко ко редовно одговара на поруке, мејлове, постављена питања на друштвеним мрежама, лично и кроз бројне видео записе на свом youtube каналу. Гостује у емисијама и радо се одазива на позиве да држи предавања и радионице у земљи и иностранству. С обзиром да има петоро деце, као и троје унучади, људи јој често постављају питања везана за васпитање и односе у породици. Она радо дели своја нова сазнања сада и из угла једне баке, јер како каже, још у најранијем детињству је важно да се дете осећа вољено и прихваћено такво какво јесте, без условљавања. На тај начин и оно учи да воли себе безусловно. По издавању књиге Близаначки пламен чешћа су и питања која се тичу емотивних веза. Посао, каријера и новац, као и здравље увек су актуелне теме. Колико год различита била ова питања, одговор се увек чини исти.

А то је оно што је свакако тема и овог предавања: како можемо да успоставимо хармонију у животу тако што ћемо да разумемо енергију мисли и осећања. Како др Гога каже већина људи током живота заправо преузима туђе мисли, а да нису тога ни свесни. И зато она препоручује да свакога дана бар 15 минута радимо следећу вежбу. Потребно је да прво освестимо, препознамо и још боље запишемо своју мисао и емоцију коју та мисао изазива. Затим да ту своју емоцију прихватимо јер је она за нас у том тренутку чињеница. После тога иде онај део који се чини мало тежи с обзиром да смо од најранијег детињства научени да ћемо бити неприхваћени уколико показујемо страх или љутњу. А то је да у ту емоцију, која представља део нас, упућујемо љубав. У почетку смо збуњени јер смо навикли да емоције маскирамо мислећи на то како да се допаднемо другима, тражећи потврду прво од родитеља а затим од других људи, али све се постиже вежбом. Како сазнајемо, када емоција добије нашу пажњу и љубав она се трансформише у емоцију више фреквенције, коју ми осећамо као пријатнију у нашем телу. Затим по закону привлачења у наш живот привлачи догађаје сличног квалитета. У суштини ми делујемо на своје мисли, а затим и на осећања у садашњем тренутку, који је уједно једини и најважнији тренутак који заправо постоји, и тако креирамо своју будућност. Зато је веома битно бирати мисли, јер оне имају моћ да креирају, а сви имамо право да мислимо онако како ми то желимо. И зато сав наш рад заправо представља рад са сопственим мислима и емоцијама, а не рад на догађајима који их наводно изазивају. Др Гога каже да „прво морамо да знамо КО СМО. Сви људи који верују да имају неки проблем у животу, имају проблем само зато што не знају ко су. А када знамо ко смо, онда нам полако долазе сва знања како можемо свој живот да доведемо у ред. Сви смо ми божанске душе, са неограничено великом енергијом и имамо апсолутну сву моћ да креирамо све што пожелимо, па се поставља питање зашто ми ту моћ не користимо.“

На предавању се могло чути и какав значај у нашем животу имају близаначке и сродне душе и ко су ти људи и зашто се појављују у нашем животу. Како др Гога каже други су уствари ту да нам помогну да откријемо и освестимо оно што је већ у нама. Присутни су имали прилику да повољно купе књиге и притом добију посвету. Након бесплатног предавања од 18-19 часова за заинтересоване је уследила радионица до 21 час где је др Гога дала „рецепт” како разумети енергију мисли и осећања, рађена је медитација за исцељивање траума из прошлости и медитација за преузимање енергије из нашег будућег ја које већ живи живот онакав који би ми хтели да живимо. Звучи компликовано, али када се објасни на прави начин, што др Гога свакако чини, све постаје јасније. Кроз одговоре на постављена питања свако успева да за себе извуче онолико колико је у датом тренутку спреман да прими, добија новe идеje и смерницe за даљи рад и одлази боље расположен. Јасно вам је већ да разумевање сопствених емоција и креирање нема рок трајања и да је мало једно предавање о томе и зато за све додатне информације можете погледати:

www.svetlanagogakostic.com

youtube kanal SVETLANA GOGA KOSTIC

Instagram svetlanagoga

Facebook страница Dr Goga Kostic

 

За Војвођанске текст и фотографије урадила: Ивана В.