КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА АКВА ПАРК „ПАНОНСКЕ ТЕРМЕ“

Представници компаније „Вода Синђелић Ждрело“ заједно са председником Општине Инђиjа Владимиром Гаком поставили су камен тељац за изградњу аква парка у Инђији.  Комплекс базена са хотелом биће изграђен на површини од 6 хектара, а вредност инвестиције је 12 милиона евра. Компанија се бави туризмом скоро две деценије, у Србији су власници четири аква центра, а позив од Општине Инђија је радо прихваћен, каже власник Милан Милојевић:

„За „Панонске терме“ планирамо објекат од 16 хиљада квадратних метара, биће изграђена три затворена и три отворена базена, пратећи садржаји, ресторани, конгресне сале, играонице, теретане, истакао је Милојевић, представљајући новинарима прву фазу изградње аква парка. Он је рекао да ће у том тренутку у хотелу бити запослено 150 радника. Друга фаза инвестирања подразумеваће још затворених и отворених базена, као и додатно проширење смештајних капацитета.

„Инђија као локација била је атрактивна за нас после позива председника општине који нисмо одбили“, рекао је инвеститор. Тренутно су у току радови на бушотини од 1100 метара, где се очекује термална вода од 63 степена, капацитета 30 литара у секунди. 

Председник инђијске општине Владимир Гак истакао је значај ове инвестиције за развој целе општине:

„Раније смо маштали о затвореном базену, који можемо да користимо и током зиме, али добили смо и више од онога што смо желели“, каже Гак, изразивши захвалност породици Милојевић која је одлучила да свој капитал уложи у изградњу аква парка у Инђији.

„Ово није само забава у аква парку, већ и запошљавање нових радника, као и употпуњавање комплекса бројним спортским садржајима у оквиру хотелске инфраструктуре“, истакао је председник општине, уверен да ће у мају следеће године бити завршена изградња првих шест базена у Инђији.

„Очекујемо госте из целе Србије, причамо о прелепом комплексу који ће бити регионална атракција“, закључио је Гак.

Компанија „Вода Синђелић Ждрело“ располаже са четири аква парка до сада, у Соко и Врњачкој бањи, Бањи Ждрело, као и једним у Републици Српској.

Извор: Општина Инђија