КАМП ТУРИЗАМ САВРЕМЕНА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА БЕЛЕ ЦРКВЕ

У сезони годишњих одмора и летовања, када људи традиционално траже смештај у хотелима и апартманима, постоје и они који своју собу носе са собом. То су кампери. Иако се наша земља не може похвалити са великим броја ауто кампова, у Белој Цркви се овакав вид туризма све више развија.

Белоцркванска језера и овог лета су једна од најтраженијих дестинација, како домаћих, тако и страних туриста којих из године у годину има све више.

Од око 600 смештајних јединица, са колико располаже Бела Црква, око 200 су намењени камповима чији су капацитети овог лета попуњени. Од укупно 37 кампова, односно камп одмаралишта, колико их постоји у Србији, чак три су Белој Цркви.

„Најстарији ауто камп се на лази на Главном белоцркванском језеру као и на Врачевгајском језеру. Велика је посећеност и велика је заинтересованост за потребе ауто кампова у Белој Цркви, мислим да у овом тренутку се не може пронаћи слободно камп место за оне камп приколице које би овде остајали током целе календарске године“, каже Новица Јовановић, директор ТО Бела Црква.

Ауто кампови се налазе на главном и Врачевгајском језеру, а како Бела Црква располаже са седам језера, ово место, како кажу у ТО Бела Црква, свакако има велики потенцијал за развој оваквог вида туризма, који у Србији, у односу на европске земље, још није у великој мери развијен.

Извор: РТВ