КАО НЕКАД – ПАРТИЗАНОВО ИГРАЛИШТЕ

Један од митровачких симбола, игралиште Соколског друштва, познатије као игралиште „Партизан“, у новом, модерном руху, засијало је старим сјајем, на радост Митровчана  који „Партизан“ памте по бројним спортским и културно-уметничким догађајима, али и на радост најмлађих суграђана који су већ имали прилике да се опробају на овом терену, реконструисаном по савременим стандардима.

Како је рекао Васиљ Шево, начелник Градске управе за културу и спорт, после неколико месеци напорног рада, Митровица је добила нови мултифунционални терен, на коме се могу одвијати три спорта: мали фудбал, рукомет и тенис.  Реконстрисане су трибине са 450 седећих места, постављена је LED расвета и гумирана мултифунционална подлога, на околним објектима поправљена је фасада, а урађени су прилази за публику као и капије. Најзахтевнији део реконструкције биле су свлачионице, које су урађене по највишим стандардима.

Како је истакао начелник Шево, овај терен ће бесплатно бити доступан свим грађанима, сада када му је враћен стари сјај. Шево се захвалио Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који је, како је рекао, дао немерљив допринос, препознајући овај пројекат који је успешно завршен.

Начелник Шево је апеловао на суграђене да чувају игралиште „Партизан“ на ком ће се и даље радити и улагати, пошто су створени елементарни услови за одвијање културних и спортских манифестација и позвао све Митровчане да на овом игралишту уживају, као што су претходне генерације чиниле.

Уочи финалне утакмице фудбалског турнира за дечаке 2011. годиште између ФК „Трговачки“ и ФК „Сирмијум“ на овом терену, уследио је програм свечаног отварања.Том приликом званично је промовисана спортска химна града, коју је извео хор „Српски дом“, а плесни клуб „Сирмијум Денс“ имао је свој перформанс. Toм приликом представљени су освајачи медаља на недавно одржаној Спортској олимпијади школске омладине у Зрењанину.

Извор: Град Сремска Митровица